035 - 5430064 | WHATSAPP: 06-81563065 [email protected]

Kaalheid bij vrouwen nog steeds groot taboe

Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij vrouwen is een groot taboe. Vrouwen (en ook mannen) bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen te maken krijgen met verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen.

Zij durven zelden over hun probleem te praten. Met de ‘Dag van het Haarwerk’ op donderdag 15 juni willen erkende haarwerkspecialisten die bij brancheorganisatie ANKO zijn aangesloten, het taboe doorbreken. Want er zijn oplossingen voor haarverlies, die niet van echt te onderscheiden zijn.

Gevoel van schaamte

 

Pruiken en haarstukken zijn mede dankzij internationale sterren zoals Rihanna en Kim Kardashian tegenwoordig een trendy modeaccessoire.

Deze acceptatie geldt niet of veel minder wanneer er uit noodzaak een haarstuk of pruik wordt gebruikt. Bijna een kwart (21 procent) van alle Nederlanders heeft last van blijvende of tijdelijke kaalheid, ofwel ruim 3,5 miljoen mensen.

Kaalheid of kale plekken in het haar zorgen bij vrouwen vaak voor schaamte. Die schaamte weerhoudt hen ervan hulp te zoeken en ze weten niet welke mogelijkheden er zijn op het gebied van haarwerken. Vooroordelen en achterhaalde denkbeelden blijven hierdoor bestaan. Met de Dag van het Haarwerk willen wij, de erkende ANKO haarwerkspecialisten, hiermee definitief afrekenen.”

Amateurs belemmeren goede hulp

Erkende haarwerkspecialisten herken je aan de ANKO-certificering. Zij worden meerdere keren per jaar bijgeschoold. Bij werk van amateurs kun je zien dat iemand een pruik draagt, maar bij haarwerken die gemaakt zijn door professionals zie je dat niet. “Er zijn helaas redelijk wat amateurs actief in onze sector”, vertelt Marjorie Barnwell. “Daardoor zijn er slechte producten op de markt. Bij Wigs & Hairweaves krijg je persoonlijke aandacht en de beste kwaliteit. En omdat we erkend zijn door de ANKO heb je ook recht op een vergoeding van je zorgverzekeraar. Dat is toch mooi meegenomen!”

Kosteloos een haarwerk op de dag van het haarwerk

Graag zie ik mensen met haarproblemen weer stralen van zelfvertrouwen, dit geeft mij veel voldoening en om die reden heb ik besloten om op deze dag speciaal haarwerken kosteloos aan mensen aan te bieden die dit ook echt nodig hebben* . Wil je ook gebruik maken van deze speciale actie meldt je dan snel aan want Op=Op. Stuur een e-mail naar [email protected] voor meer informatie. Ken je mensen in je omgeving die dit wel kunnen gebruiken? deel dit bericht dan.

www.wigsandhairweaves.nl

Nieuwstraat 19
3743 BK Baarn
035-5430064

 

 

 

 

*vraag naar de voorwaarden.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!