035 - 5430064 | WHATSAPP: 06-81563065 [email protected]

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder kosten voor de ouders.

Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Per jaar verliezen niet alleen zo’n 400 tot 500 kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie, maar ook veel kinderen met de haarziekte alopecia (kaalhoofdigheid) worden met haaruitval geconfronteerd. Met een kaal hoofd of een zichtbare pruik blijven de kinderen voor de buitenwereld patiënt. Een mooi pruik van echt haar zorgt ervoor dat zij zich weer kind kunnen voelen.

Voor het maken van deze pruiken gebruiken we vele afgeknipte vlechten en staarten van kinderen en volwassenen die met veel liefde een flink stuk van hun haar hebben willen afstaan. Op deze bijzondere manier dragen zij bij aan een beetje extra geluk voor een kind. Het maken van kwalitatief haarwerk is echter zeer arbeidsintensief en kostbaar. Haarwensen is daarom ook afhankelijk van financiële giften om dit mogelijk te maken.

De pruiken van Haarwensen worden gemaakt van echt haar. Wilt u uw haar afknippen? Bekijk dan de onderstaande criteria om te zien of wij uw haar kunnen gebruiken. Onze pruiken zijn alleen bestemd voor kinderen, niet voor volwassenen. Dit betekend dat het haar dat wij gebruiken voor het maken van pruiken, ook geschikt moet zijn voor een kind. De pruiken worden niet geverfd, uw haarkleur is ook de kleur van de pruik.

Criteria voor het doneren van haar:

  • De lengte van het haar dient minimaal 30 cm. te zijn (los gemeten).
  • Alle natuurlijke haarkleuren, behalve grijs haar, zijn welkom.
  • Geverfd, behandeld, geblondeerd of met high lights kunnen wij niet gebruiken.
  • Het moet schoon, droog en in een vlecht toesturen.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!