035 - 5430064 | WHATSAPP: 06-81563065 [email protected]

Kroeshaar is haar dat gevormd wordt door veel en verschillende soorten kleine krulletjes. Deze kleine krulletjes en het feit dat ze verschillende richtingen uitgroeien geven dit haartype unieke eigenschappen.
Vroeger werd afro haar vaak vergeleken met gladder haar en als minder oogstrelend gezien. Gelukkig veranderd deze opvatting en wordt de schoonheid van kroeshaar steeds meer gezien en gewaardeerd. Zwarte vrouwen dragen in vergelijking met vrouwen uit andere groepen het haar het minst vaak naturel. Het is normaler om iets aan het haar te veranderen door middel van straighten of extensions dan om het gewoon kroes te houden. De laatste tijd zien we echter steeds meer meisjes en vrouwen die met hun eigen natuurlijke krullen durven te lopen. Relaxers zijn schadelijk en mede door online magazines zoals My blackhair, maar ook Facebook pagina’s als natural black hair en de vele bloggers en vloggers die zeer uitgebreide informatie over kroeshaarverzorging en styling geven, zien we dat met de juiste verzorging kroes/afro haar helemaal niet zo moeilijk haar is en je er juist de mooiste kapsels mee kunt maken. Veel meisjes en vrouwen halen hier hun inspiraties vandaan. Op de Facebook pagina’s geven vrouwen elkaar tips, laten foto’s zien en stellen vragen over producten.
Volgens de media is glad haar sexy, representatief en mooi. Afro haar wordt echter niet altijd als hetzelfde gezien. Als je afro haar hebt zit je opgescheept met haar wat lastig te kammen en te onderhouden is. Maar met de juiste producten en verzorging voelt het haar zacht aan is het gemakkelijk te doorkammen en heeft het een prachtige glans. Kroeshaar is droger dan steil haar. De natuurlijke oliën die je huid zelf aanmaakt, doen er langer over om je hele haarstreng te bereiken. Het haar is breekbaarder en (veel) kammen heeft vaak een averechts effect. Voor beiden geldt dat als je de krullen in de natuurlijke staat wilt laten, je deze goed zult moeten verzorgen.

3 Tips voor kroeshaar

• Zorg ervoor dat je haar altijd in een protective style (een beschermende haarstijl) is wanneer je gaat slapen. Dit houdt in dat je het haar vlecht, twist of in een knot draagt met daar overheen een (satijnen) doek of slaap op een satijnen kussensloop. Dit voorkomt uitdrogen en klitten.
• Gebruik dikke oliën om je haar te moisturizen. Hoe kroezer je haar, hoe dikker de olie mag zijn. Vrouwen met haartype 4c kunnen bijvoorbeeld castorolie veel beter verdragen dan vrouwen met haartype 4a. Hoe kroezer je krul (dus eigenlijk: hoe meer krullen én hoe compacter je krullen zijn), hoe meer aandacht je moet besteden aan het moisturizen van je haar. Zoek dan ook voor jouw de beste methode.
• Reserveer voldoende tijd voor het wassen van je haren. Juist omdat het haar niet dagelijks gewassen moet worden, is het belangrijk dat je tijdens het wassen alle belangrijke stappen doorloopt. Heb je dik haar verdeel het haar dan in 2 of 4 vakken door middel van een elastiek of klemmen, voordeel hiervan is dat het gemakkelijker wassen is en omdat je dan beter bij je hoofdhuid komt. Deepconditioning doe je met een conditioningcap ( voor € 1,- te koop bij het kruidvat) of een plastic zakje. Zit hier minstens 20 minuten onder, versnel het proces met een droogkap. Het resultaat is super zacht haar. Sommige vrouwen laten het een hele dag in het haar zitten of slapen er zelfs mee. Daarna uitspoelen en ga verder met de styling/verzorging
(producten) naar keuze.  Afrohaar / kroeshaar is mooi en veelzijdig maar vraagt wel geduld en de juiste verzorging. Wil je advies over kroeshaar, wil jij ook een mooi kapsel maar weet je niet hoe of wil je je haren een goede behandeling geven met heerlijke hoofdmassage? Neem gerust contact met ons op voor een afspraak in onze salon e-mail: [email protected] of bel 035-5430064.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!